Dat het kwik steeds verder daalt is geen reden om de barbecue niet op te stoken. Zomer of winter, lente of herfst: Kamado gerechten smaken altijd! Geniet van de herfst en alles wat dit sfeervolle seizoen ons brengt. Ga lekker naar buiten, zie het blad vallen en snuif die heerlijke herfstgeuren op. Steek je Big Green Egg aan en rooster kastanjes! Leuk, lekker en gezond!
Bereiding
- Verhit de GreenEgg tot 204 graden.
- Maak een kruisje in het omhulsel van de kastanjes. Dit kun je doen met de punt van een scherp mes. Dit doe je om te voorkomen dat de kastanjes ontploffen!
- Was de kastanje met water om het vuil weg te halen en om het omhulsel wat zachter te maken.
- Doe de kastanjes in een kom met water, voeg een theelepel zout toe per halve liter. Roer even goed om zodat het zout is opgelost. Laat de kastanjes 30-40 minuten in het water liggen. Het zout zorgt ervoor dat je kastanjes meer smaak krijgen.
- Verdeel de kastanje over je geperforeerde rooster en rooster ze ongeveer 15 min. Blijf goed opletten en voorkom dat ze verbranden door ze regelmatig om te draaien.
- Als het kruisje openstaat en je kunt het vruchtvlees zien, dan zijn de kastanjes klaar. Haal ze vervolgens van het rooster af en laat ze een beetje afkoelen zodat je ze kunt pellen. Je kunt de kastanjes zo eten, maar ook verwerken in allerlei herfstgerechten.
Eet smakelijk!